måndag 14 februari 2011

Resan

Tänkte ni kanske var lite nyfikna på hur vi valt att resa sen när vi ska iväg. I fall ni själva haft tanken på att göra en långresa kommer här lite tips på hur vi valt att göra och varför.

Vi försökte först hitta en resa via en resebyrå. Men det är ju inte så att de stora resebolagen har ett brett utbud vad gäller resor till USA. Fast Ving har ju i alla fall ett par resmål att välja mellan bland annat Florida, Los Angeles, New York och Las Vegas. Men då vi ville göra en rundresa så fanns inte det alternativet med för vår del.

Men det finns resebolag som har lite andra destinationer också. My planet är ett resebolag där man kan köpa färdiga rundresepaket. Swanson är ett annat resebolag. Med Swanson är det lätt att få restiden förläng eller om du vill kombinera olika paket.

Vi har som sagt valt att resa på egenhand och har bokat allt själva. Anledningen var att då fick vi det precis som vi ville och det blev billigare. Flygbiljetterna bokade vi på Tickets hemsida. Andra sidor som också kan vara till hjälp är Big travel, seat24 och andra sökmotorer. Tänk bara på att det är inte så att alltid en av sidorna är billigast, det varierar, så sök runt på alla och se var bästa pris finns. Kan man vara flexibel med datumen så är det lättare att hitta billigare biljetter.

Man kan också söka via flygbolagen själva. Vi kommer att resa med British Airways då vi ville hellre ha ett byte tidigt i Europa istället för ett byte i USA eller Canada. Detta kändes bättre i och med att vi reser med barn som kommer att vara rejält trötta.

Vi använde oss av hotels.com och google för att hitta hotel. Därefter så bokade vi själva via hotellets egen sida.

Hoppas informationen var till hjälp!

3 kommentarer:

  1. Hej!
    Hittade din blogg via "Att bo i Usa". Alltså över Atlanten och sen tillbaka=)
    Er resa låter kul! Vad ska ni hitta på? Hur länge är ni iväg?
    Har själv åkt runt i Usa flera gånger,med sambo och 2 barn, främst i California(LA och SF).
    I påsk bär det iväg igen, men denna gången blir det Las Vegas (för tredje gången) utan barnen.
    Lycka till med planerandet.
    MVH CC

    SvaraRadera
  2. Hej
    Kul att du hittade hit.
    Vi ska vara iväg nästan tre veckor. Vi ska flyga till SF för att sedan ta highway 1 ner till san Diego via Los angeles med all sightseeing däremellan. Riktigt kul ska det bli.
    Gick det bra att resa runt med barnen? Har bara varit på charter tidigare och det är ju inte riktigt samma sak när man nu ska tillbringa flera dagar i en bil.
    Hoppas ni får en mysig resa till påsk!
    /Robin

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Vi har aldrig varit på charter, så vi vet inte hur det funkar=)
    Vi åkte till LA första gången när barnen var 6.5 och 8.5år och var borta i två veckor. Året därpå var vi iväg i fyra veckor. Året efter tre veckor och förra året två veckor (som blev nästan tre pga vulkan-askan...)Man anpassar ju resan mycket efter barnen med nöjesparker, bad osv. Men det har funkat toppenbra. Det blir mycket bilåkande, framför allt i LA (inkl bil-köer), men med dvd i bilen så går det fint;-)
    Har ni tänkt Alcatraz, Universal, Disney, Knotts Berry Farm, Sea World?
    Dave and Busters (spelställe för barnen) brukar vara MKT uppskattat. (vet ju iofs inte hur stora barn du har).
    Hoppas er resa blir toppen!
    MVH CC

    SvaraRadera